• Velkommen hos Nørager Dyrehospital. Vi har erfaringen, ekspertisen og hjertet til at tage os godt af dine dyr. Find flere informationer på denne side, eller kontakt os på mail eller telefon - 98 55 10 68.

Ormekur til heste

Næsten alle heste har orm, men der er stor forskel på hvor mange orm den enkelte hest har, og dermed om hestens trivsel bliver påvirket af ormene. Forskning har vist, at 20% af hestene i en flok, bærer/udskiller 80% af alle ormene. Derfor er det afgørende for effektiv ormebekæmpelse, at finde de 20% af hestene i flokken, som udskiller de store mængder orm, så man kan behandle dem med ormekur.

 

For at undgå overforbrug af ormekure og resistensudvikling hos ormene, laver vi gødningsprøver for at finde de behandlingskrævende heste. Ormenes livscyklus gør, at de bedste tidspunkter at tage gødningsprøver og behandle heste med for mange orm, er forår (marts-april) og efterår (august-september).

 

Gødningsprøverne tages bedst ved at opsamle en lille håndfuld frisk gødning, som ikke har rørt ved gulv/staldbund/jord, i en ren plastikpose/frysepose, og aflevere prøven til analyse på Nørager Dyrehospital. Herefter vil du få svar på hver enkelt prøve, samt information om hvilke heste, der bør have ormekur.

Vaccinationsregler for heste

Klik på linket herunder for at læse mere
om vaccinationsreglerne for heste.

 

Link til www.rideforbund.dk

Har du styr på hestens tænder?