• Velkommen hos Nørager Dyrehospital. Vi har erfaringen, ekspertisen og hjertet til at tage os godt af dine dyr. Find flere informationer på denne side, eller kontakt os på mail eller telefon - 98 55 10 68.

Vaccination af heste

Nørager Dyrehospital anbefaler at alle hesteejere vaccinerer deres heste. For heste som ofte transporteres eller er i kontakt med mange andre heste, er risikoen for smitte med virus stor, og desuden er der krav om rutinemæssig vaccination fra fx rideskoler, væddeløbsbaner, hingstestationer, arrangementer af Dansk Rideforbund, osv. Vi anbefaler, at man følger vaccinationsreglerne fra Dansk Rideforbund

 

Men også heste, som kun færdes på begrænsede områder og ikke har kontakt til fremmede heste, er det vigtigt at vaccinere pga. stivkrampe/Tetanus. Alle heste kan få stivkrampe/Tetanus, hvis de er uheldige at blive inficeret med en jordbakterie, som findes i alle typer af jord. Sygdommen er meget alvorlig, og for heste med tydelige symptomer, har den ofte dødelig udgang.  Da heste er meget følsomme for stivkrampe-bakterien, er risikoen for sygdom meget større end hos andre dyr, og derfor bør heste beskyttes via vaccination. 

Har du styr på hestens tænder?