• Velkommen hos Nørager Dyrehospital. Vi har erfaringen, ekspertisen og hjertet til at tage os godt af dine dyr. Find flere informationer på denne side, eller kontakt os på mail eller telefon - 98 55 10 68.

Fyrværkeri og kat

For vore kæledyr kan fyrværkeri være en skræmmende oplevelse. Både lysglimtene og de høje lyde kan fremprovokere angstanfald hos din kat.

 

 Nogle typiske tegn på angst hos katte er:
- Gemmer sig
- Vil ikke ud
- Nedsat appetit
- Ryster, trykker sig
- Sniger sig rundt
- Urenlig

 

Gode råd til nytårsaften:

Sørg for at vinduer og døre er lukkede så katten ikke bliver forskrækket og stikker af.

 

Lav gerne en hule til katten, det kan være hylden i et åbent klædeskab, en papkasse, en kattekurv eller lign. Træk gardinerne for, lad lyset være tændt og sæt musik på – dette kan camouflere lydene fra fyrværkeri udenfor.

 

Ignorer selv fyrværkeriet og kattens eventuelle reaktioner på det. Herved signalerer du at situationen er ufarlig.

 

Vær opmærksom på at atypisk opførsel som udklædning, truthorn og berusede personer kan virke stressende på en kat og evt. forværre angsten.

 

Behandling af fyrværkeriangst

Angsten vil ofte forværres fra år til år. Derfor er det en god ide at forebygge situationen. Et træningsprogram i form af en lyd-CD, der gradvist vænner dyret til fyrværkeri og tordenvejr kan anbefales. Det er vigtigt at starte i god tid, gerne allerede fra februar.

 

Medicinsk behandling kan i nogle tilfælde være nødvendig. Til den lettere nervøse kat anbefaler vi at bruge Zylkene, et angstdæmpende og tryghedsskabende stof, der er helt uden bivirkninger. Zylkene kan gives over en længere periode eller man kan nøjes med at give det Nytårsaften.

 

Til den meget nervøse kat, kan det være nødvendigt at bruge stærkere beroligende medicin. For at udlevere disse lægemidler skal dyrlægen have kendskab til dyrets sundhedsstatus. Det kræver at vi har set og undersøgt dyret indenfor det seneste år. Behandlingen består at en kombination af to slags medicin, der sløver dyret og dæmper angst. En kat, der er behandlet med beroligende medicin, må ikke efterlades alene hjemme uden opsyn. 

Trænger din kats tænder til et tjek?
Skal din kat opereres?