• Velkommen hos Nørager Dyrehospital. Vi har erfaringen, ekspertisen og hjertet til at tage os godt af dine dyr. Find flere informationer på denne side, eller kontakt os på mail eller telefon - 98 55 10 68.

Sterilisation og kastration af din kat

Mange dyreejere vælger at få neutraliseret deres kæledyr. Der kan være forskellige årsager hertil. For hankattens vedkommende vil en ukastreret hankat være meget udsat for sår og bylder i forbindelse med slagsmål. Herudover findes der flere sygdomme hos katte, der overføres ved bid eller parringsakt. Vi anbefaler også at få katten øremærket i forbindelse med bedøvelsen.

 

Kastrationstidspunktet er ikke så afgørende, men generelt er det bedst at forebygge problemerne, vi anbefaler således kastration af hankatten fra den er  ca. ½ år gammel.

 

For hunkatten gælder det, at risiko for brystkræft reduceres ved tidlig sterilisation. Ligeså vigtigt er det måske at reducere antallet af drægtigheder. Hunkatten er polycyklisk, dvs. den kommer i løbetid hver 10.-14. dag medmindre den bliver parret.

Det er muligt at give katten p-piller, men da det øger risikoen for brystkræft og forandringer i livmoderen er det ikke at foretrække over en længere periode.

 

Hunkatten kan steriliseres fra den er ½ år gammel. Det er en god ide også at få katten øremærket, på dette tidspunkt.

Trænger din kats tænder til et tjek?
Skal du have din kat med ud at rejse?