• Velkommen hos Nørager Dyrehospital. Vi har erfaringen, ekspertisen og hjertet til at tage os godt af dine dyr. Find flere informationer på denne side, eller kontakt os på mail eller telefon - 98 55 10 68.

Salmonella

Der er kommet nye salmonella-regler.

 

Regioner

Landet er blevet delt i høj- og lav-prævalente regioner. Jylland er højprævalent område, mens Fyn og Sjælland er lavprævalent område. Det er ikke længere lovligt at flytte dyr fra højprævalent til lavprævalent område. Der er dog visse undtagelser. Fx. kan handyr fra niveau 1-besætninger godt sælges videre til opfedning. Tyre kan komme tilbage til deres besætning efter avlsafprøvning og dyr, der har deltaget i dyrskuer, kan også få lov til at komme hjem, hvis de har en negativ blodprøve.

 

Prøver og Særslagtning

Besætninger i niveau 2 skal have en handlingsplan for bekæmpelsen af salmonellaen i besætningen. Planen skal indeholde besætningsspecifikke mål og metoder. Hvis besætningen er i niveau 2 1. juli 2014 (1. juli 2015 for slagtekalvebesætninger) og blodprøver fra kalvene viser, at der stadig er smittespredning, skal der udtages prøver for salmonellabakterier i besætningen. Det drejer sig om gylle- og gødningsprøver. Hvis disse prøver er positive pålægges besætningen særslagtning.

Salmonellabekendtgørelsen